Retro-vibe

Retro-vibe

Knokke-Heist

De renovatie van dit 100m² zeedijk-appartement vertrok vanuit de standaardtypologie waarbij de keuken en de leefruimte van elkaar afgesloten waren.
Om het ruimtegevoel te verhogen werden deze twee ruimtes met elkaar verweven door de scheiding ertussen weg te nemen. Alles werd opgebouwd rondom een rechthoekig volume waarin naast het kookeiland in walnoot ook een zitbank met eettafel geïntegreerd werd. Op deze manier vloeien het kook- en eetgedeelte in elkaar over.Een bijkomende manier om het ruimtegevoel te vergroten en de huiselijke sfeer te versterken was door het  opteren voor een lage kastenwand in lichtkleurig lakwerk met bovenliggende legboord. De ijsblauwe tinten die te vinden zijn in de zitmeubels en de cementgebonden vloer met granulaat passen bijzonder goed bij de warme camel- en bruine tinten in het Travertijn werkblad. De langwerpige zwart-wit mozaïek in de badkamer, de deurknoppen en de exclusieve leemstuc op de muren creëren een subtiele maar voelbare retro vibe in het volledige appartement.