Townhouse

Townhouse

Gent

Bij de renovatie van dit herenhuis gaan oud en nieuw hand in hand. Zowel de architectuur als het originele interieurconcept werden verzorgd door architect Benoit Viaene. 
Het concept werd nadien verder in detail gematerialiseerd en gecoördineerd door BCINT. Het herenhuis werd opgesplitst in twee verschillende units. Enerzijds een compact appartement op de eerste verdieping met een oppervlakte van 75m². Anderzijds is er een duplexappartement van 150m² dat zich verdeelt over de tweede en derde verdieping. Niettegenstaande het om twee verschillende units gaat, werd er toch bewust voor gekozen om via een materialisatie met warme en sfeervolle materialen voor een uniformiteit en samenhang te zorgen, iets wat het karakter van het historisch pand versterkt. Beide keukens zijn opgebouwd uit notelaar, gecombineerd met een geaderd werkblad in marmerlook. De bijhorende smeedijzeren deuren geven de keuken een robuust uitzicht wanneer deze vanuit de aanpalende ruimtes aanschouwd wordt. 
Binnen de woning werd ook geopteerd voor enkele plaatsbesparende oplossingen. Zo verbindt één lang lichtkleurig wandmeubel naadloos de slaapkamer en de badkamer met elkaar. Dit meubel fungeert zowel als dressing en als  badkamermeubel. 
Het duplexappartement bestaat uit een nachtgedeelte op de tweede verdieping en een daggedeelte op de derde verdieping. Deze twee gedeeltes zijn met elkaar verbonden door middel van een unieke binnentrap voorzien van een op maat gemaakte smeedijzeren leuning. De leefruimte op de derde verdieping vormt één grote open ruimte, met het haardmeubel als eyecatcher. Deze werd vervaardigd in lichte eik en verdeeld in brons-bruin getinte metalen compartimenten.