Studio

Design studio BCINT werd in het voorjaar van 2012 door interieurarchitecte Bieke Casteleyn opgericht. De filosofie van BCINT, staat er garant voor dat uw verhalen, wensen en ideeën vol bezieling worden getransformeerd in een sterk en zuiver concept. Het resultaat van deze interactie is een interieur dat perfect aansluit bij uw levensstijl en persoonlijkheid.  Oog voor detail en een evenwichtige balans tussen vormen, kleuren, lichtinval en een innovatieve materialenkeuze zorgen voor een harmonieus en puur eindresultaat. U kan bij BCINT terecht voor zowel nieuwbouw en renovatieprojecten als product design in zijn verschillende facetten.

To meet

BCINT belegt een initiële ontmoeting waarbij kennis gemaakt wordt met de klant zijn of haar project. Tijdens deze gedachtewissel wordt aandachtig geluisterd naar de wensen en verwachtingen van de klant. Hierbij stelt Bieke reeds enkele mogelijke invalshoeken en ideeën voor, zodat de bouwheer zich reeds een beeld kan vormen van haar kijk op het project...

To explore

Als volgende stap leidt een intensieve brainstorm tot een eerste lay-out van het concept. Daarbij horen topics zoals: welke materialen kunnen een meerwaarde bieden en hoe kunnende verschillende ruimtes aaneengeschakeld worden? Als resultaat verenigd tot één boeiend design dat zowel in 2D als in 3D gevisualiseerd wordt.

Tijdens een tweede ontmoeting wordt dit samen met een "moodboard" voorgesteld aan de klant om zo de materiaalkeuze, detaillering en kleurenkeuze te verduidelijken.

To design

Na feedback van de klant wordt het voorontwerp aangepast en herwerkt tot een definitief ontwerp. Hierbij worden de laatste wijzigingen aangebracht en worden de exacte uitvoeringsplannen samen met hun bijhorende details voorbereid. Vooraleer BCINT met de werken van start gaat, wordt alles nog eens ter goedkeuring aan de klant voorgelegd.

To coordinate

Aan de hand van een strakke planning wordt de werf strikt op de voet gevolgd, - gecontroleerd en bijgestuurd waar nodig. Deze nauwlettende aanpak is essentieel om alles in goede banen te leiden en aan de verwachtingen van de klant te voldoen. Door continu overleg, oog voor detail en een vastberaden persoonlijke aanpak, wil BCINT ervoor zorgen dat de klant naar volle tevredenheid zijn project gerealiseerd ziet.