Riverside

Riverside

Gent

Dit karaktervolle pand te Gent werd volledig gerenoveerd rekening houdende met twee voorwaarden. Enerzijds om het unieke uitzicht op de Leie als grootste troef van deze villa te behouden en anderzijds de authentieke elementen zoals de zwart-wit tegels in het dambordpatroon in hun glorie te bewaren. Daarom werd het kleurenpalet bescheiden gehouden om zo de aandacht niet af te leiden van de schitterende omgeving. Ook werd het zwart-wit contrast doorgetrokken in de verdere materiaalkeuze. Er komen zwarte elementen en accenten terug in de stalen deuren, de lederen grepen van de kastdeuren en het hout in de keuken. Om rust en gezelligheid in het interieur te brengen werden hier en daar warme houttoetsen toegevoegd. Alle kleuren komen terug in de terrazzo die gebruikt werd voor de tablet in de keuken. Op het gelijkvloers werd de indeling grotendeels behouden, op de garage na. Deze werd getransformeerd tot bureelruimte. De zolderverdieping werd volledig omgebouwd tot een royale master bedroom met een suite-badkamer en uitgebreide dressing.